top of page

Veelgestelde vragen

Vragen over holistische zorg

Er komen veel vragen bij mensen op als ze een bezoek brengen aan een nieuwe Holistisch therapeut. Hieronder vindt u enkele van de meest gestelde vragen die mensen hebben. Als er nog iets onduidelijk is, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Energetische genezing

Waarom is een intakegesprek belangrijk?

Om zo een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van uw hulpvraag, pijnklacht en wensen is een intakegesprek nodig. Tijdens dit gesprek zal ik u vragen stellen over zowel uw fysieke gezondheid, als uw emotionele en mentale welzijn. Ook het weten of u medicijnen slikt en welke is belangrijk om een goed behandelplan te maken. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij ik geen massage kan toepassen, echter reiki als ondersteuning is altijd mogelijk.

Biedt u hulp bij de behandeling van een terminale of chronische ziekte?

Ja, ik ondersteun ook bij terminale of chronische ziekte. Alvorens te behandelen is het heel belangrijk dat wij tijdens het intake gesprek uw ziektebeeld bespreken en hier ondersteunende en pijnverlichtende behandelingen kunnen toepassen.

Ook ondersteun ik als coach tijdens het rouwproces waar uw doorheen gaat in een periode van ernstig ziek zijn of voorbereidend aan het overgangsproces. 

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn (eerste) behandeling?

U kunt zich voorbereiden door intenties te zetten dat de behandeling bijdraagt aan het door uw gewenste resultaat. Probeert u zoveel mogelijk alvast in rust te geraken alvorens u naar uw afspraak komt door bijvoorbeeld drukke ruimtes en harde geluiden van de tv, radio etc. te vermijden. U kunt hiervoor ook een warme ontspannende douche nemen om de stress van de dag van u af te spoelen en geheel open te staan voor het ontvangen van helende energie.

Diverse Kristallen

Wat is Holisme?

Vanuit een holistische levensovertuiging leeft men in de veronderstelling dat alles één is, dat alles met elkaar samenhangt en in energie verbonden is. Tastbare en ontastbare sensaties worden als onderdeel van een groter geheel ervaren.

In de holistische gezondheidsleer wordt er op een holistische manier naar het leven en het lichaam gekeken. Dit betekent bijvoorbeeld dat wat er thuis speelt niet ineens niet meer in uw systeem zit als u op het werk bent of uit met vrienden. Alles wat er in uw hoofd omgaat heeft een directe weerslag op uw lichaam en andersom.

Holisme gaat er vanuit dat iedereen in de kern al heel en compleet is. Het is niet nodig om uzelf te verbeteren, bij uzelf weg te gaan om aan verwachtingen van anderen te voldoen, of om een betere versie van uzelf te maken. In de basis bent u namelijk al heel en compleet. 

Echter in ons leven hebben we veelal geleerd om ons aan te passen en zijn we in situaties terecht gekomen die ons weggehaald hebben bij onze kern. Met holistische therapie ondersteun ik u om weer sterk in- en tot uzelf te komen op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. 

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve Japanse genezingsmethode waarbij er gebruikgemaakt wordt van universele energie om het lichaam te helen, zelfs op celniveau. Bij het toepassen van reiki wordt er gebruikgemaakt van mantra’s, kristallen en edelstenen, omdat deze een zuivere en helende energie hebben die het genezingsproces kan ondersteunen. 

 

Reiki is vooral gericht op het laten stromen van de energie in het lichaam, waardoor spanningen kunnen verminderen. De energie stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het zal u meer in contact brengen met uzelf en zal uw intuïtie versterken. Reiki is vaak de start van een persoonlijk ontwikkelingsproces. Het helpt u ontdekken wie u werkelijk bent en keuzes maken die écht bij je passen.

De vijf Reiki Principes

• Maak u vandaag geen zorgen

• Word vandaag niet kwaad…

• Eer u ouders, leraren en anderen

• Verdien de kost op een eerlijke manier…

• Toon dankbaarheid aan alle levende wezens

Wat is een energetische massage?

Bij een energetische massage maken we gebruik van de universele energie. Door deze energie door uw lichaam te laten geleiden zult u niet alleen de ontspannende werking van de massage ervaren maar zijn er meerdere diepere vormen van genezing die kunnen plaatsvinden.

U kunt hierbij denken aan een verbeterde doorbloeding, verbeterde stofwisseling, verbeterde spierfunctie en een verbeterde toe- en afvoer van verschillende weefselvloeistoffen in uw lichaam. Daarnaast bevordert het slaapvermogen, verminderd het vermoeidheid en geeft rust en ontspanning op een dieper niveau. 

Hand Massage

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Deze methodiek is ontstaan door het bestuderen van mensen met uitzonderlijke talenten en vermogens. 

NLP als methode is ontstaan in de jaren '70 nadat onderzoekers bestudeerd hebben welke gedachten patronen, emoties en gedrag leidden naar succes en welke resulteerden in een ongewenste uitkomst.
 

Vaak worden wij beïnvloedt door onbewuste mechanismen die ons motiveren en creativiteit stimuleren, maar ook kunnen tegenhouden.

Het toepassen van NLP helpt jou om inzicht te krijgen in jouw onbewuste patronen en hoe u deze kunt veranderen om op een ander (gewenst) resultaat te komen.

 

Bij NLP is een bekende slagzin: Als ik het kan, dan kunt u het ook. Ons gedrag en daarmee ook onze talenten en vermogens zijn maakbaar. Door elementen van onze innerlijke beleving te herkennen en aan te passen kunnen we doelgerichte verandering creëren.

 

NLP coaching draagt ook bij aan effectief communiceren. Wij nemen informatie uit de buitenwereld waar en filteren deze informatie door ons innerlijk systeem en dit brengen we naar buiten in de vorm van onze communicatie en gedrag. Inzicht krijgen in hoe wij de informatie van de buitenwereld waarnemen en filteren, brengt inzicht mee in terugkerende patronen die  aangepast kunnen worden door NLP methodes toe te passen.

De diverse methodes die toegepast worden bij NLP dragen bij aan:

- Inzicht krijgen in- en het verbeteren van de relatie met jezelf, relaties in privé setting en in de zakelijke context .

 

- Het beïnvloeden van stemmingen, gedachten en gedrag die leiden tot voor jou ongewenste resultaten.

-  Het doorbreken van beperkende overtuigingen.

- Het ontwikkelen van jouw talenten en deze optimaal kunnen inzetten.

bottom of page